Rántott szójaszelet

A különféle szójatermékek kaptak hideget-meleget az évtizedek során s hogy a szójának mennyire jó vagy rossz a hatása az egészségre, az a mai napig vitatott. Tény, hogy én szeretem és nagyon de nagyon ritkán készítek rántott szójaszeletet.
Hozzávalók
1 tasak szójaszelet,
ételízesítő,
őrölt bors,
őrölt köménymag,
őrölt koriandermag,
morzsolt kakukkfű,
néhány szem borókabogyó kicsit szétnyomva,

a bundázáshoz
liszt,
tojás,
2 ek mustár,
1 cikk zúzott fokhagyma

Egy edénybe vizet forralunk a fűszerekkel. Nem kell csínján bánni velük, mert a szója ízetlen és ha nem elég fűszeres az áztatólé akkor a rántott szójaszelet sem lesz igazán finom. Amikor a víz fő, beletesszük a szójaszeleteket, hagyjuk, hogy a víz újra fellobbanjon majd elzárjuk alatta a tűzet és lefedve állni hagyjuk. Néhány óra múlva leszűrjük, a szeletekből kinyomkodjuk a vizet és egy kicsit szikkadni hagyjuk. A mustárba belekavarjuk a zúzott fokhagymát és megkenjük a szeletek mindkét oldalát. Ezután panírozzuk és megsütjük.
Bármilyen főzelékkel, zöldséges raguval vagy krumplikörettel tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések