Joghurtos-kapros vitaminsaláta

Hozzávalók
(4-6 személyre)

1/2 fej jégsaláta,
1 nagy húsos piros paprika,
1 közepes édeskömény gumó,
1 kígyóuborka,
1 fej hagyma,
friss kapor,
az öntethez
só,
bors,
granulált fokhagyma,
1,5-2 dl natúr joghurt

Az édesköményt, a hagymát, a kígyóuborkát és a négybe vágott paprikát vékony szeletekre sarvaljuk, a jégsalátát nem túl vékony csíkokra vágjuk, majd a felaprított kaporral együtt az egészet összekavarjuk. Az öntethez összekavarjuk a hozzávalókat majd tálalás előtt a salátára locsoljuk.
Önmagában is fogyaszthatjuk de feta- vagy telemeasajtot is kavarhatunk bele. Sült húsok mellé is kitűnően passzol.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések