Hárompaprikás pulykanyak pörkölt

Csonton terem a hús, tartja a mondás. Nem hiába, hisz igazán ízletes húsétel a csontos húsból lesz. Ezért a pulykanyak kiváló alapanyag pörkölt készítéséhez.
Hozzávalók
egy méretes pulykanyak (80-90 dkg),
1 nagy fej hagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
1 piros kaliforniai paprika,
2 sült kápa (lehet eltett is),
1 teáskanál pirospaprika,
1 db paradicsom,
1 mokkáskanál őrölt kömény,
só,
bors,
zsiradék

A pulykanyakat lehártyázzuk majd a csigolyáknál keresztbe átvágva feldaraboljuk.
A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát majd átforgatjuk rajta a pulykanyak-darabokat. Beletesszük az apróra vágott kaliforniai paprikát és a sült kápiát, a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot majd megszórjuk a pirospaprikával. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel és egy kis vizet alája öntve, lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Natúr krumplival, krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések