Kovászosuborka-leves
4-5 kovászos uborka
1 közepes fej hagyma
1 murok
1 kisebb petrezselyemgyökér,
1-2 dl-nyi a kovászos uborka levéből,
só,
bors,
1-2 dl-nyi a kovászos uborka levéből,
só,
bors,
1 evőkanál liszt
2 dl natúr joghurt
2 dl natúr joghurt
A hagymát pici olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a gyufaszál vékonyra vágott murkot és petrezselymet és fedő alatt pár percet pároljuk. Felöntjük kb 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beletesszük a gyufaszál vékonyra vágott kovászos uborkát és fellobbantjuk. Az uborkával nem kell sokat főzni, így roppanós marad. Behabarjuk a joghurtban simára kavart liszttel és kiforraljuk. Végül ízesítésként töltünk hozzá a kovászos uborka levéből.
Tálaláskor ropogósra pirított sonkát szórunk rá és sajtos pirítóst adunk melléje.
A korhelyleveshez hasonlóan készíthető húsgombóccal, friss vagy füstölt kolbásszal is és főzhető bele egy kis rizs is.
Kolbásszal
Tálaláskor ropogósra pirított sonkát szórunk rá és sajtos pirítóst adunk melléje.
A korhelyleveshez hasonlóan készíthető húsgombóccal, friss vagy füstölt kolbásszal is és főzhető bele egy kis rizs is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése